Enjoy the journey of freedom

Najava Dešavanja

Nema najavljenih dešavanja

ZIMA 2014-2016; RETROSPEKTIVA

Iako većina nas ima osećaj da je zima odlozila svoj dolazak, da se mi ipak pripremimo. 

LEPOTE ZAVICAJA - DONJI DUBAC, LETNJE IZDANJE

Verujem da je opis suvisan. "Rispekt" prema svom rodnom mestu, vidno odise iz svake fotografije.

Oplenac-Takovo.. Ustanička izvidnica!

Najavljeni sunčani vikend :) Nova akcija u Hood-u!

Oplenac, Topola pa lagano do Takova... :)

Lepa mesta i sigurno vredna za obići. Kada se stigne u vazduhu kao da se još uvek oseća ustanički duh. Ne možete otići a da ne razmislite o borbi za slobodu i žrtvama koje je slobodarski narod ovih krajeva položio u amanet...»

Tronoša Tršić - Izvori pismenosti u Srba :)

Naša priča traje dugo i neće se ovde završiti u eri skraćenica sms poruka ili šta znam kakvih sve usvojenih tehničkih termina...

Manastir Tronoša u selu Korenita nadomak Loznice ljubomorno čuva tajne pismenosti.. Po predanju izgradnja manastira se vezuje za kralja Dragutina 1276. godine. Nadomak...»

Krupajsko vrelo - Vrelo Mlave - Manastiri: Gornjak, Blagoveštenje, Tumane.. :)

Najavljeno toplo vreme za vikend isplanirasmo da se rashladimo i hmmm...

Gde bi smo mogli da odemo? 

Krupajsko vrelo? Hahahaa :))  I mi smo tako pomislili :))

Stigli smo :)) Već na prvi pogled HARMONIJA :) Mesto jednostavno zrači magiju.. Prosto neverovatan ambijent :)

Lagano se nauživasmo par minuta i kao ajde...»

Reka Rzav! Dva sata odmora u hodu direktno iz Hood-a :))

Kao što svi u Hood-u znamo,  za vreme branja malina ume da bude i visokih temperatura i pritiska na nas, rabove Božije, da se slatki plodovi oberu na vreme. Sve vreme smo se junački borili!!!! Trudili smo se maksimalno da se malinice oberu redom i u gajbu i uspeli da se izvučemo iz borbenih redova slatkih crvenkastih...»

Đerdapska klisura-lagana predavanturistička izvidnica

Brzinsku posetu Kladovu iskoristili smo i da osetimo deo moći i rispekta Đerdapske klisure. Predah u putu uz po koju fotografiju kao najava za pravu avanturu kroz Đerdapsku klisuru..

Lagano do sledeće akcije ..

Pozdrav iz Hood-a :))

Soko Grad - utvrđenje iz turskog doba

 

Jedna mala ekipa ovog vikenda je obišla Soko grad.  Ako ga već niste obišli pohitajte , ili sačekajte pravi bum” MOBU”  koja se...»

Pozdrav sa stazica Planinarskog društva Kablar

''Peške se bolje razgleda'', neko je jednom rekao...  Planinarenje je više od toga: osećamo, mirišemo i čujemo intenzivnije sve što nas okružuje. I u meri, u kojoj nas planinarenje prisiljava da usporimo, sami sebe bolje spoznajemo...

Da Vinči je planinarenje uporedio sa mistričkom avanturom...»

Vrnjačka Banja

Ovako je izgledala Vrnjacka Banja u jesen prošle godine,naravno kad se ulovi izuzetno lepo vreme :)

Za to je trebalo malo sreće i malo volje i eto uživanja.

Evo jednog lepog predloga za sve koji se možda dvoume gde da popiju kaficu i da uživaju u prirodnim lepotama naše zemlje.

Pozdrav iz Hood-a!

 

Manastiri Nikolje, Jovanje, Uspenje u čaroliji akademije rispekta

Subota 7.2.2015. Lošmi je u Hood-u, Gavro je u Hood-u :) Akademija rispekta u akciji :) Poranili smo, zoru prevarili i zapucali vozom u Ovčar banju u nameri da provedemo malko vremena u obilasku manastira Nikolje, Jovanje i Uspenje. Ovi vekovima u nazad topli domovi, čuvari istorije i tradicije svakako su vredni...»

Ski vikend

Kvalitetan ski vikend na Kopaoniku. Vrhunske staze, vreme idealno, zimska idila. Sve na nivou. :) Cetri musketara u akicji. Totalni rispekt :) 

Isposnica Savine Vode, Kablar

''Peške se bolje razgleda'', neko je jednom rekao...  Planinarenje je više od toga: osećamo, mirišemo i čujemo intenzivnije sve što nas okružuje. I u meri, u kojoj nas planinarenje prisiljava da usporimo, sami sebe bolje spoznajemo... Da Vinči je planinarenje uporedio sa mistričkom avanturom...»

Rutinska solo vožnja za svoju dušu Čačak-Jelica-Rti-Kotraža-Beli Kamen-Vučkovica

Kao što svi znamo mašinčine nema dok se ne opere u Moravi, pa sam tako i ja sredio svog ljubimca i uputio se na solo vožnju iz Čačka, za svoju dušu, dobro poznatim stazama koje volim. Obzirom da poznajem svoj kraj i gde su izvori bistre hladne vode za putešestvije mi, sem želje za aktivnim odmorom,...»

Maslačci u hood-u :)

Bio je sjajan vikend za posetiti Čačak i okolinu :) Morava, maslačci, Očar i Kablar u daljini i tako to svašta nešto vredno da se vidi :) Pored svega naglasila bih akciju davanja krvi u moto klubu ''MANČULA'', sjajan odziv članova i atmosferu koja je vladala. 

Verovatno vam je svima poznat ovaj tip sa...»

Spomen Park

Nalazi se na odlicnoj lokaciji, na par minuta voznje od centra sa prelepim pogledom na nas grad Cacak :)

Kao sto vidite na slikama ima tu delova koji su poprilicno zapusteni i cekaju neka bolja vremena, a mozda i nas da se skupimo organizujemo i sami sredimo nase okruzenje.

Na samom vrhu nalazi se spomenik borcima palim...»

Lac de Neuchâtel.....

Pozdrav iz Shvice od Perece Jece za sve hudjane brdjane!!

Kiss kiss bang bang :) <3

Just before the winter- different pattern (diversity of flower) in Jerusalem

Hi all:

It is my great pleasure to share one picture with you. This photo is taken near to Mount Herzl (Herzl Museum) Jerusalem, Israel. Behind this portrait is a big cemetry for the people lost their lives during second world war. The flower is smiling and teaching us to smile in every aspect of life.

After all, nature...»