Log In / RegisterSvi Članovi

Pozdrav sa stazica Planinarskog društva Kablar

Objavljeno:12.05.2015, korisnik Miloš Janković


''Peške se bolje razgleda'', neko je jednom rekao...  Planinarenje je više od toga: osećamo, mirišemo i čujemo intenzivnije sve što nas okružuje. I u meri, u kojoj nas planinarenje prisiljava da usporimo, sami sebe bolje spoznajemo...

Da Vinči je planinarenje uporedio sa mistričkom avanturom i duhovnim uzdizanjem.

Kao što svi  u našem Hood-u znamo, Ovčarsko-kablarska klisura predstavlja idealan spoj rečnog toka, živopisa prirode i duhovnih svetinja, koju svi rado iznova posećujemo :) 

Laganim koracima fino uređenim stazicama koje održava planinarsko društvo ''Kablar'' pratili smo znakove kroz šumu  preko stena, vidikovaca, i strmih planinskih puteljaka, da bi nam se odjednom otvorio pogled ka impresivnoj Crkvici u steni koja je upečatljivo dominirala iznad i prikazivala svu moć i silu koju poseduje priroda našeg Hood-a. Kratak predah pored Crkvice Savine Vode gde smo se osvežili i ubrzo smo nastavili dalje ka vrhu..

Zaista smo uživali u svakom momentu putešestvija do vrha i nazad kao i u osvežavajućem pogledu na zelene obronke i reku Moravu koji u proleće pružaju vidikovci ove sjajne planine.. 

Uz par fotografija do sledeće akcije pozdrav iz Hood-a :))

2 komentara

Uki Dogić ·13. 5. 2015. 17:36h

Flyin' high. Sky's the limit

cpe89 qwd ·31. 8. 2016. 22:4h

dasdad

Log In

Hudovanje

Da bi ste se prikljucili Hudovanju morate da se uhudujete.

Log In