U pečenjaru na kafu i pravac Golija

Милош Јанковић, 27.10.2019 3:01 PM

Subota 19.10.2019. Nakon osveženja u pečenjari krenuli smo pravac motela Kuč, mesto Odvraćenica na vrhu Golije kako bismo se pridružili freebajkerskoj ekipi.

Našu malu avanturu započinjemo iznad Ivanjice kod ''Rimskog mosta'' koji već vekovima spaja obale reke Moravice. Lepo vreme.. Žubor planinske reke nas je primorao da siđemo do vode. Tu nam se ukaza bistar potok pored kojeg je vodila stazica u šumu te morasmo da krenemo malo uz potok da vidimo šta će da se desi.

Otkrićem vodenice pored potoka sagrađene od kamena na kratko oživesmo sliku života u planini. Smorilo nas jedino što nismo imali šaku kukuruza kod sebe da sameljemo, obzirom da smo poneli samo ono što svi freebajkersi najviše vole: džače orasa, jabuke kožare, pečenja i rakije. Nakon par fotografija se kao pravi putnici namernici setismo gde smo pošli i nastavismo dalje, obroncima Golije ka vrhu.

Konačno smo stigli. Nebo vedro, plavo, suncem okupana planina, pogled puca u daljine..

Pozdravismo se sa domaćinom, raspakovasmo bajseve.. I šta sad? Da jurimo freebajkerse po planini? Nije realno. Ko zna dokle su stigli dok smo mi zevali po Ivanjici i potocima. Ajmo mi kratak đir tu po okolini za dana da nađemo neku livadu i zablejimo malo, eventualno da ponesemo pečenja da se zamastimo pred sutrašnju vožnju.

Kad stvarno samo što smo krenuli nismo se ni zagrejali tu malo pored i livada... Sunce.. Bolje nismo mogli.. Tu stado ovaca.. bleja.. Krave pasu. Milina :) 

A i dan brzo prođe. Snimili smo da ekipa polako pristiže pa i mi krenusmo do motela da se pozdravimo sa ljudima i pripremimo za nedeljnu vožnju. Počastili smo sve darovima koje smo imali, popili po koju i zaspali ko jagnjad.

Nedelja 20.10.2019. Poranili smo, zoru prevarili i prvi na startu Krle i Lošmi, spremni da krenemo u akciju i direkt iz Hood-a ispoštujemo sve što se u ovakvim MTB krugovima može smatrati kao red i običaj :)

Najveći ljudi su visine koje su dosegli vešto prevodili u remek dela. Tako je Dositej Obradović pisao ''Život i priključenija'', Milica Stojadinović Srpkinja najlepše pesme, Petar II Petrović Njegoš ''Gorski vijenac'', a Krle i Lošmi su rokali akcije direkt iz Hood-a.

Veliki pozdrav za Kušu i ekipu koje možete pratiti na Freebiking.org !

Uz par fotografija za sve prirodnjačke sladokusce i ljubitelje aktivnog odmora, do sledeće akcije..

Pozdrav iz Hood-a

S poštovanjem,

Miloš Janković.

0 Komentara

ср sr en