Pozdrav sa stazica Planinarskog Društva Kablar

Милош Јанковић, 12.05.2015 9:10 PM

"Peške se bolje razgleda", neko je jednom rekao... Planinarenje je više od toga: osećamo, mirišemo i čujemo intenzivnije sve što nas okružuje. I u meri, u kojoj nas planinarenje prisiljava da usporimo, sami sebe bolje spoznajemo...

Lošmi u Hood-u
Lošmi na grani

Da Vinči je planinarenje uporedio sa mistričkom avanturom i duhovnim uzdizanjem.

Kao što svi u našem Hood-u znamo, Ovčarsko-kablarska klisura predstavlja idealan spoj rečnog toka, živopisa prirode i duhovnih svetinja, koju svi rado iznova posećujemo :)

Laganim koracima fino uređenim stazicama koje održava planinarsko društvo ''Kablar'' pratili smo znakove kroz šumu preko stena, vidikovaca, i strmih planinskih puteljaka, da bi nam se odjednom otvorio pogled ka impresivnoj Crkvici u steni koja je upečatljivo dominirala iznad i prikazivala svu moć i silu koju poseduje priroda našeg Hood-a. Kratak predah pored Crkvice Savine Vode gde smo se osvežili i ubrzo smo nastavili dalje ka vrhu..

Zaista smo uživali u svakom momentu putešestvija do vrha i nazad kao i u osvežavajućem pogledu na zelene obronke i reku Moravu koji u proleće pružaju vidikovci ove sjajne planine..

Uz par fotografija do sledeće akcije pozdrav iz Hood-a :))

0 Komentara

ср sr en