OVČARSKO KABLARSKA KLISURA, MANASTIRI: PREOBRAŽENJE-SRETENJE-SVETE TROJICE U OFF ROAD AVANTURI ;)

Милош Јанковић, 20.09.2015 11:09 AM

Naša mala avanturica nas je odvela u predeo izuzetnih odlika. Želju da najavljeno lepo vreme provedemo u prirodi ni u snu nismo mogli lepše realizovati :) 

Sa pola gasa uz Kamenicu i Moravu smo bez ruku dovezli do Ovčar banje i kao pravi poznavaoci klisure odabrali put kroz šumu koji vodi od manastira Preobraženje do manastira Sretenje. Šareni hlad kroz šumu i prijatni vetar učinili su da ni nošenje bajseva po obroncima Ovčara ne pada teško iako je van ove zone temperatura bila i preko 35 stepeni. Bez žurbe puteljcima iznesmo mi mašinčine do Sretenja :) Eto i ideje da se spustimo do Manastira SveteTrojice gde nas je brat Jelisej radosno dočekao. Videvši bajseve ponudio nas je šećerom i vodom i našu želju da posetimo manastir nagradio prijatnim razgovorom i dobronamernim savetima.

I eto nas opet na bajsevima.. Sada već jasno off road downhill kroz šumu do Ovčar banje i nazad do Kamenice na kupanje i kako bi upotpunili avanturicu i osveženi se vratili u grad :))

Verujem da će i naša avanturica zainteresovati još kog ljubitelja prirode da obiđe ove neobično lepe i duhovno bogate predele..

Uz par fotografija, make it real :))

Do sledeće akcije pozdrav iz Hood-a :)

Subota 19.09.2015.

1 Comment

Milan Laković, MSc, 23.01.2021 7:50 PM
Како је добро било у вожњи Мишке... 🇷🇸
ср sr en