Golija 2016

Бранко Секулић, 02.09.2016 6:00 PM

Naša mala avantura počela je željom za odmorom daleko od buke i urbanog života. Nušićijada u Ivanjici kao sjajna manifestacija nas je dovela u hood izuzetnih odlika. Naše je bilo samo da milošću Božijom produžimo dalje put Golije. U subotu rano obišli smo manastir Kovilje gde su nas monahinje radosno dočekale. Videvši da smo došli opremljeni teškimm mašinama za offroad, jasno im je bilo da nam je na umu da vikend provedemo u njihovom hood-u :) Ispričale su nam istorijat manastira, kao i par anegdota vezanih za život u planini. Toplim pozivom da obiđemo manastir kad god nas put navede u njihove krajeve pooželele su nam srećan put, lepo vreme i da sa sobom ponesemo najlepše uspomene.

Konačno smo stigli na naše odredište za konak. Sada je trebalo samo malo pokositi travu i spremiti klopu. Šef kuhinje, Opi, iskusno je izdelio zadatke ko šta da radi i ubrzo su se tri ćupa sa mućkalicom, pasuljem i čurbicom kao i nezaobilazni roštilj našli na žaru dok smo mi svako po svojoj volji uživali u svežini suncem okupane ove sjajne planine. Reč po reč uz lepo druženje i dan brzo prodje. Vedro nebo prepuno zvezda inspiracija za sva čula. Okupljeni oko vatre i zoru uz šale brzo dočekasmo sjajnim prizorom rosom okupane planine.

Sef kuhinje je dao znak da je pasulj nakon dvadeset sati krčkanja gotov :)

Uz prikladnu zakusku vidjeno je da su svi uslovi ispunjeni i da treća konstitutivna sednica centralnohudovske uprave može spontano da počne.

Svi iz Veća Staraca smo se složili da je Brat Gavrilo uspešno položio sve ispite Akademije Rispekta pa mu je ukazana čast da zastavu Hood-a, tek uradjenu i još ne okaljanu, u ime rispekta prvi podigne :) Dal se iznenadio ukazanim rispektom da podigne zastavu ili šta već ali eto tih par sekundi je ćutao hahhaa :) Radostan gledao unaokolo kao da nema pojma šta ga je strefilo, dal od sreće zanemeo, ali svakako bio je to Gavrilov momenat tišine :)

Naravno, izvori osvežavajuće vode, sjajni vidikovci, krave koje slobodno pasu planinom i sve što se ne može opisati ostalo je da sa sobom ponesemo i sa osmehom delimo iskustvo posete planini koja nas je tako velikodušno dočekala u svoj svojoj lepoti.

Želim da se zahvalim svima na sjajnom vikendu i odvojenom vremenu. Meni lično to puno znači.

Uskoro i par video snimaka od Dekija i ekipe - Osveta se servira u zoru kao i Afroman - Na ler niz brdo, direktno iz Hood-a; Golija 2016 lagano


Do sledeće akcije pozdrav svima iz Hood-a

0 Comments

ср sr en