Питице са пршутом

Милош Јанковић, 04.01.2021 2:37 PM

Састојци:

- домаћа свињска пршута танко сечена (по могућштву полеђара)

- домаћи ајвар

- кисела павлака

- танке коре за питу

Припрема:

Преполовити лист коре по дужини и премазати киселом павлаком. Трећи део коре (трећину) премазати домаћим ајваром и ставити танко сечено парче пршуте по могућсту полеђаре као на слици испод.

Крајеве коре по дужини пресавите ка средини као на слици испод и пажљиво заролајте.

Ставите питице у плех на папир за печење. Премажите их уљем по врху и пеците у рерни на 180°C све док не порумене, оквирно 20-ак минута.

Поздрав из Худа 😊

Милош М. Јанковић.

1 Comment

Драган Kрстић, 04.01.2021 3:06 PM
Свака част, домаћине
ср sr en