Састојци:
- 250 грама млевених ораха
- 100 грама ситно сецканих ораха
- два беланца
- 4 до 5 кашика агавиног сирупа
- сок од 1/4 лимуна
Припрема:
Умутити миксером беланца додајући по мало агавин сируп, а потом и лимунов сок. Мутити све док се не добије густ крем. Затим полако кашиком умешати 250 грама млевених ораха.
Навлажите руке водом и од смесе формирајте ваљак, а онда га благо закривите и уваљајте у сецкане орахе. Ораснице поређајте у плех и пеците у рерни 20-30 минута на температури од 190°C.
Ораснице се у рерни практично више суше него што се пеку.
Посвећено драгом пријатељу Банексу у знак захвалности за поклон књигу "хроно слаткиши" коју сам добио за рођендан.
С поштовањем,
Милош М. Јанковић