Avantura "Crni Vrh" Divčibare

Snežana Ružičić, 30.08.2014 6:04 PM

Naša avantura se sastoji od toga da nigde ne žurimo, da u svakom koraku uživamo, tj. svakom okretu pedale. Okruženi pozitivnom energijom koju dajemo i usvajamo, što od prirode koja nas okružuje, isto i od ekipe koja se upustila sa nama u avanturu. Početak avanture kreće od reke Gradac -Valjevo, a cilj Crni Vrh -Divčibare. Kilometraža ukupna je oko 65 km. Put preko Rajkovića i Krčmara kolima zaobidjite jel je očajan,uzak,a vijugav, dok preko Kaone je bolji, mada nama to nije bio problem jer je bicikla naše prevozno sredstvo u ovoj avanturi.

Kao i mnoge planine u Srbiji i Divčibare je vazdušna banja. Posebno blagotvorno deluje na ljude koji imaju problema sa bronhitisom, astmom, anemijom i poremećajima autonomnog nervnog sistema. Ova planina nudi bogatu floru i faunu. Branje planinskog cveća i šumskog voća. Popularne, lepe i zdrave atrakcije su i četiri zaštićene šume, kanjon Crne reke, a posebno je interesantan vodopad Skakalo na reci Manastirica, koji je drugi po veličini u Srbiji (20 m). Pored Skakala u prirodne rezervate u ovoj oblasti spadaju: stara šuma na vrhu Velika Pleća i vodopad Vražji vir na Crnoj kamenici.

Naš cilj je bio ostvaren, osvojili smo Crni Vrh, kao i Velika Pleća, dok vodopad i Vražiji vir ovom prilikom nismo stigli da obidjemo. Naravno kraj avanture smo završili na istom mestu odakle smo krenuli reka Gradac.

Do sledeće akcije, pozdrav iz hood-a :)

0 Коментара

ср sr en