Посни кексић

Милош Јанковић, 03.12.2020 9:33 PM

Састојци:

- 1 мала кафена шољица маслиновог уља (око 1dl)

- 1 мала кафена шољица млевених ораха

- 3 кашике агавиног сирупа

- 2 мале кафене шољице брашна од спелте + још мало ако је потребно

Припрема:

Све састојке помешајте у чинији и замесите тесто тако да буде средње мекано. Ако буде потребно додајте још мало брашна.

Развуците тесто оклагијом (или флашом од вина) на прст дебљине и модлицом (или неком чашицом за ракију) вадите кексиће.

Поређајте их у плех на папиру за печење и пеците око 20-ак минута на температури 160°C.

Када су готве по жељи можете посути кокосовим брашном, намазати домаћим џемом или растопљеном црном чоколадом или шта год да Вам падне на памет.

С поштовањем,

Поздрав из Худа 😊

0 Коментара

ср sr en