Састојци:
- два јаја
- осам кашика спелтиног брашна
- две шољице млека
- шољица киселе воде
- чашица рума (ракијска)
- чашица маслиновог уља (ракијска)
- домаћи џем од шипурка
- млевени ораси
Припрема:
Замутите прво беланце па додати жуманце и мутите 30ак секунди. Долијте две шоље млека, затим спелтино брашно и лагано замутите смесу. Након тога долијте маслиновог уља, чашицу рума и шољицу киселе воде. Све лагано замутите и по потреби додати брашно или киселу воду док не добијете задовољавајућу смесу.
Премазати домаћим џемом од шипурка, посути млевене орахе по џему и заролати палачинку.
Сервивирати на тањиру и по укусу декорисати.
Поздрав из Худа 😊
Милош М. Јанковић