Састојци:
- два јаја
- осам кашика брашна Т400
- шоља млека
- две шоље воде
- лимун (кора)
- мало рума
- мало маслиновог уља
- домаћи пекмез од шљива
- млевени ораси
Припрема:
Замутите прво беланца док се не направи леп шам па додати жуманца и мутите 30ак секунди. Долијте шољу млека, затим брашно Т400 и лагано замутите смесу. Након тога долијте мало маслиновог уља, мало рума и шољу воде. Све лагано замутите и по потреби додати брашно или воду док не добијете задовољавајућу смесу. Опрати добро лимун и оставити га 15ак минута у води у коју долијете кашику јабуковог сирћета да одстоји (јабуково сирће уклања нечистоће са коре). Након тога поново проперите под млазом воде и нарендати кору лимуна у смесу.
Премазати домаћим пекмезом од шљива, посути млевене орахе по џему и заролати палачинку.
Од лимуна који сте рендали направите лимунаду.
Сервивирати на тањиру и по укусу декорисати.
Поздрав из Худа 😊
Милош М. Јанковић